Skip to main content

Mortons Tå

Morton’s Neourom även kallad Mortons Tå (nervinklämning). När man trycker ifrån med foten, då fotsulan är lite nedböjd och tårna böjs upp, kan nerver pressas samman mellan mellanfotsbenen. Känselnerverna mellan 2:a och 3:e, samt 3:e och 4:e mellanfotsbenen pressas samman av ledbanden. Tårna kan då komma i kläm och bilda en ömmande nervknuta, som kan ge svår belastningssmärta i form av värk med en huggande känsla. En annan orsak kan vara att mellanfotsbenen pressas samman av för trånga skor. Nedsjunket främre fotvalv kan också vara en anledning. Från utsidan av en tå till insidan av den närmaste tån känns nervsmärtan. Det kan nästan kännas som om någon sätter en kniv i foten eller att man får en elektrisk stöt.

Ortolabs fotbäddar:

Har en dynamisk pelott (framfottskudde) under det främre tvärgående fotvalvet. Denna ger stöd åt de fem mellanfotsbenen (metatarsalerna) och därmed avlastas mellanfotsbenens huvud framme vid tåleden, där det också passerar många nerver. Då det inte är helt ovanligt att man också har ett nedtrampat främre fotvalv är Ortolabs fotbäddar med pelotter att rekommendera.

Var kan jag köpa era produkter?

För våra individuellt utprovade fotbäddar, se menyn ”Utprovning” i toppen på sidan. Ortolab AFS kan du beställa i vår shop.

Fotbäddar, sulor, skoinlägg ... Ortolab – störst i Sverige på individuellt anpassade fotbäddar